sobota, 1 grudnia 2012

Pasta z awokado.

Szybko, łatwo i przyjemnie!
U nas była na śniadanie, ale moim zdaniem nadaje się do przekąszania o każdej porze dnia i nocy.
A najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i oliwą z oliwek.

CO? :
  • 2 dojrzałe AWOKADO
  • 3 ząbki CZOSNKU
  • łyżeczka  OLIWY Z OLIWEK
  • 2 łyżki JOGURTU NATURALNEGO
  • 2 łyżki SOKU Z CYTRYNY 
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 POMIDOR bez skóry

JAK? :

  • Obieramy awokado i wkładamy do blendera razem z oliwą, jogurtem, sokiem z cytryny i miksujemy. (Ja następnie odkładam 2 łyżki powstałej pasty do miseczki dla Chłopczyka i dorzucam do reszty 3 ząbki czosnku i znów miksuję)
  • Przekładam do miski i posypuję pokrojonym w drobną kostkę pomidorem, solą i pieprzem - świeżo zmielonym...
  • G O T O W E ! :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz