U nas była na śniadanie, ale moim zdaniem nadaje się do przekąszania o każdej porze dnia i nocy.
A najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i oliwą z oliwek.
CO? :
- 2 dojrzałe AWOKADO
- 3 ząbki CZOSNKU
- łyżeczka OLIWY Z OLIWEK
- 2 łyżki JOGURTU NATURALNEGO
- 2 łyżki SOKU Z CYTRYNY
- sól i pieprz do smaku
- 1 POMIDOR bez skóry
JAK? :
- Obieramy awokado i wkładamy do blendera razem z oliwą, jogurtem, sokiem z cytryny i miksujemy. (Ja następnie odkładam 2 łyżki powstałej pasty do miseczki dla Chłopczyka i dorzucam do reszty 3 ząbki czosnku i znów miksuję)
- Przekładam do miski i posypuję pokrojonym w drobną kostkę pomidorem, solą i pieprzem - świeżo zmielonym...
- G O T O W E ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz